+ -

Pages

12 Haziran 2014 Perşembe

Brezilya - Hırvatistan

2014 Dünya Kupası - A Grubu 1. Maç - 12.06.2014 / 23:00

Maç Öncesi:

Brezilya için grup aşaması, yıllardır oynadıkları bir bilgisayar oyunun başlangıcı gibi. Ezberledikleri ve her zaman geçtikleri bir yer. Dolayısıyla bu aşamayı bir an önce garantiye alıp önlerine bakmak isteyecekler. Son 8 Dünya Kupası'nda oynadıkları ilk maçların tamamını kazandılar. Bu galibiyetlerden biri 2006'da Hırvatistan'a karşı alınmıştı. Ayrıca toplamda 8 maçın 6'sı 2-1'lik skorlarla tamamlandı. Buradan da Brezilya'nın ilk maçları çok rahat geçirmediğini ancak bir şekilde kazanmayı başardığını söyleyebiliriz. 2002'de bizle yaptıkları maç da bunun bir örneğiydi.

Son 4 Dünya Kupası'na baktığımızda ilk maçını kazanan 45 takımdan 38'inin gruptan çıktığını görüyoruz. Hem motivasyon kaynağı olduğundan hem de muhtemel toplam puanın %33'ünü barındırdığından ilk maçın önemi çok büyük oluyor. Bununla birlikte, ilk maçını kaybeden takım için ikinci maç büyük bir baskıyla başlıyor ve neredeyse son şansı oluyor. Çünkü son maçı kazanıp gruptan 3 puanla çıkmak söz konusu değil.

Hırvatistan için grup maçlarındaki yolculuk az çok belli gibi. Muhtemel Brezilya mağlubiyeti sonrasında gelmesi beklenen Kamerun galibiyeti ve son maçta Meksika ile oynanacak olan final maçı. Grupta 6 puan alıp çıkabilirler ya da 4 puanda kalıp Meksika ile averaja kalırlar.

Brezilya'nın bu maçta gol yemesi pek olası gözükmüyor. Çünkü rakibine sürpriz fırsatlar verebilecek bir savunmaya sahip değiller. Hırvatistan'ın Mandzukic de yokken, duran toplardan gol bulabilmesi de zor gözüküyor. Brezilya'dan farklı bir galibiyet beklemek de çok anlamlı değil. Ronaldo ve Rivaldo'nun yer aldığı dönem gibi maç içerisinde patlama yapabilen bir takım değiller. Dolayısıyla sonuç olarak bu maçtan 2-0'lık bir galibiyet beklenebilir.

Maç Sonrası:

Marcelo, Brezilya'nın Dünya Kupası tarihinde kendi kalesine gol atan ilk oyuncusu oldu. Ancak bu gol tesadüfi bir gol değildi. Maçın ilk 20 dakikasındaki konsantrasyon eksikliği, bu golün bir şekilde geleceğini müjdeliyordu.

Brezilya, 1970'den sonra ilk kez bir açılış maçında 2'den fazla gol attı. 1970'de oynanan maçta Çekoslovakya'yı 4-1 mağlup etmişlerdi. Oscar'ın son dakikadaki harika vuruşuyla birlikte bu seri de sona ermiş oldu.

Hırvatistan, bu maçla birlikte Dünya Kupası'nda oynadığı üst üste 5. maçını da kazanamamış oldu. En son 2002'de İtalya'yı, Ivica Olic ve Milan Rapaic'in golleriyle yendiler. Ivica Olic bu maçın da Hırvatistan adına en iyileri arasındaydı.

Hırvatistan, Brezilya karşısında oynadığı oyunla birlikte şu an grupta 6 puan alması beklenen bir takım haline geldi. Bugünkü Meksika - Kamerun maçı, bu durumun iyice netleşmesini sağlayacak. Hatta bugün oynanacak olan İspanya - Hollanda maçı ile birlikte Hırvatistan'ın muhtemel 2. tur rakibi turnuvanın henüz 2. gününde az çok belli olacak.



5 NumPad: Brezilya - Hırvatistan 2014 Dünya Kupası - A Grubu 1. Maç - 12.06.2014 / 23:00 Maç Öncesi: Brezilya için grup aşaması, yıllardır oynadıkları bir bilgisayar oyu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >