+ -

Pages

13 Haziran 2014 Cuma

Meksika - Kamerun

2014 Dünya Kupası - A Grubu 2. Maç - 13.06.2014 / 19:00

Maç Öncesi:

Meksika için Dünya Kupası'nın en başarısız ülkesi denilebilir. Bu kadar fazla turnuvada oynayıp da elle tutulur başarısı olmayan tek takım. Daha önce 14 kez katılmış olmalarına rağmen en fazla çeyrek finale yükselebildiler. Onlardan daha fazla maça çıkmış olan 7 takım da Dünya Kupası'nı kazandı. Son 5 kupada da gruptan çıktılar ve hepsinde 2. turda elendiler. Hatta son 2 turnuvada Arjantin'e elendiler. Meksika'nın kupadaki yolunu düşündüğümüzde de 2. turdan ötesi pek mümkün değil zaten. Ancak Brezilya karşısında Hırvatistan'ı da düşünürsek bu kez gruptan da çıkmaları zor olacak ve kupanın başarısız takımı olmaya devam edecekler. Bugüne dek oynadıkları 49 maçta 24 mağlubiyet elde ederek, kupanın en fazla mağlubiyeti bulunan takımı konumunda yer alıyorlar. Orta Amerika'dan rahat bir şekilde Dünya Kupası'na katılmalarının bir sonucu olarak görülebilir bu olumsuz durum. Haketmedikleri kadar çok Dünya Kupası maçı oynadıklarını söyleyebiliriz. Kamerun'dan alacakları 3 puan onları Hırvatistan ile oynayacakları final maçına umutlu taşıyacaktır hepsi bu kadar.

Dünya Kupası'nda oynadığı son 13 karşılaşmada sadece Suudi Arabistan'ı mağlup eden Kamerun'un performansı da iç açıcı değil.  1990'da çeyrek finale yükseldikleri dönemden sonraki 4 turnuvada gruplarda elendiler. Kamerun'un bu grupta puan alabileceği tek takım Meksika gibi gözüküyor. İlk maç olması sebebiyle olabildiğince bu olası 1 puanı korumak isteyeceklerdir. Maçta çok fazla gol beklemek hayalperestlik olur, muhtemelen 1-1 ya da 1-0 Meksika galibiyetiyle sona erecek.

Olası senaryolar şu şekilde:
Meksika kazanırsa, Hırvatistan ve Meksika son maça eşit puanda girip final oynarlar.
Berabere biterse, Hırvatistan'ın Kamerun galibiyeti ve Meksika beraberliği gruptan çıkmasına yeter.
Kamerun kazanırsa, bu kez Hırvatistan - Kamerun maçı kritik bir hal alır. Meksika son maçlara puansız girer ve Hırvatistan - Kamerun maçının galibi gruptan çıkar.

Maç Sonrası:

Meksika, kupadaki 50. maçında galibiyet elde etmiş oldu. Ofsayttan iptal edilen golleri düşündüğümüzde maç 1-0'dan çok daha farklı olabilirdi. 2010'da Şili'nin yaptığı gibi Meksika da 5-3-2  ile keyifli bir futbol oyun oynayacak gibi.

Kamerun'un kaybetmesiyle birlikte, grubun sonucunun Meksika ile Hırvatistan arasındaki maça kalacağı kesinleşmiş oldu. Ayrıca bu maçın çok keyifli geçeceğini de söyleyebiliriz. Hırvatistan'ın Kamerun'a daha fazla gol atacağını düşünürsek, beraberlik Hırvatistan'a yarayacaktır. Çünkü Brezilya, aynı şekilde Meksika'ya da 2 fark atabilir.

Milli Marşlar:
Kamerun: http://www.youtube.com/watch?v=JFTe8C70ifM
Meksika: http://www.youtube.com/watch?v=58aX43MZ3NE

5 NumPad: Meksika - Kamerun 2014 Dünya Kupası - A Grubu 2. Maç - 13.06.2014 / 19:00 Maç Öncesi: Meksika için Dünya Kupası'nın en başarısız ülkesi denilebilir. B...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >