+ -

Pages

13 Haziran 2014 Cuma

İspanya - Hollanda

2014 Dünya Kupası - B Grubu 1. Maç - 13.06.2014 / 22:00

Maç Öncesi:

Henüz 3. maç olmasına rağmen turnuvanın kaderini etkileyecek olan bir maç. Bu maçın sonucu grubun liderini büyük ölçüde belirleyecek. Bu da aynı zamanda Brezilya'nın 2. turdaki rakibinin belli olması anlamına geliyor. Olası bir Brezilya - İspanya eşleşmesi diğer takımların şampiyonluk şansını arttırır.

İspanya, Dünya Kupası'nda oynadığı son 4 maçı da 1-0 kazandı ve her bir gol maçın ikinci yarısında ya da uzatmalarda geldi. Ayrıca İspanya, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda oynadığı son 10 maçta yalnızca 2012'de gruptaki ilk maçında karşılaştığı İtalya'dan gol yedi.

Senaryolar:
Maçı kazanan takım grubu lider bitirecek,
Maçın berabere bitmesi durumunda, Şili'nin Avustralya galibiyeti dışında alacağı sürpriz bir beraberlik ile birlikte -bu muhtemelen Hollanda'ya karşı olur- İspanya 7 puanla lider, Hollanda ve Şili de 5'er puanla averaj mücadelesine girişecekler.

Maç Sonrası:

Barcelona, 2013 yılında Bayern Münih'ten 2 maçta 7 gol yediğinde bir devir sona ermişti. İspanya'nın bu maçtan sonra katıldığı en yakın kupa Konfederasyon kupasıydı. Finalde Brezilya'ya 3-0 mağlup olmuşlardı ve sahada varlık gösterememişlerdi.

Kupa öncesinde İspanya, bahis siteleri tarafından turnuvanın Brezilya, Arjantin ve Almanya'nın ardından 4. favorisi olarak gösteriliyordu. Almanya'nın arkasına düşmesinin nedenlerinden biri Konfederasyon kupasındaki yetersiz futboldu.

Bundan önce oynadığı son 9 Dünya Kupası maçında toplam 5 gol yiyen İspanya için bu maçın bir dönemin sonu kabul edilip edilemeyeceğini ilerleyen maçlarda göreceğiz.

Bundan önce gruptaki ilk maçında 4'ten fazla gol yiyen 1 takım olmuştu. Bu takım da 2002'deki ilk maçında Almanya'dan 8 gol yiyen Suudi Arabistan'dı.

İspanya'nın daha önce öne geçip de kaybettiği son Dünya Kupası maçı ise 2006'da 3-1 yenildiği Fransa maçıydı.

Olası senaryolar:

Hollanda bir sonraki maçını kazanıp 6 puana yükselir. İspanya, Şili'yi yenerse gruptan 2. olarak çıkar ve Brezilya ile eşleşir.

Şili, İspanya ile berabere kalabilirse son maçta Hollanda karşısında bir beraberlik yeterli olacak ve grubu 2. bitirmesi durumunda daha önce katıldığı 2 Dünya Kupası'nda da (1998-2010) 2. turda eşleşip elendiği Brezilya ile bir kez daha karşı karşıya gelmiş olacak.
5 NumPad: İspanya - Hollanda 2014 Dünya Kupası - B Grubu 1. Maç - 13.06.2014 / 22:00 Maç Öncesi: Henüz 3. maç olmasına rağmen turnuvanın kaderini etkileyecek olan bi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >