+ -

Pages

14 Haziran 2014 Cumartesi

İngiltere - İtalya

2014 Dünya Kupası - D Grubu 2. Maç - 15.06.2014 / 01:00

Maç Öncesi:

İspanya - Hollanda maçından sonra, turnuvadaki önemli maçlardan 2.si. Grup aşamasında, maç öncesinde tarafların eşit düzeyde olduğu tek önemli maç bu. İspanya - Hollanda maçı öncesinde İspanya favoriydi. Bu maçın ise herhangi bir favorisi yok.

Uruguay'ın Kosta Rika ile berabere kalması ile birlikte, bu maçı kazanan takım çok büyük bir ihtimalle gruptan çıkacak.

İngiltere ile İtalya arasında oynanan resmi maçlarda en son 1977 yılında takımlardan biri 2 farklı galibiyet elde etmeyi başardı. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde İngiltere, İtalya'yı 2-0 mağlup etmişti. Ondan sonra oynanan 5 maçta kazanan takım en fazla 1 fark atabildi. Bu da maçın çekişmeli geçeceğini gösteren istatistiklerden biri.

Maç Sonrası:

İtalya, bu maçta aldığı 3 puan ile birlikte gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. Lider çıkması durumunda ise C Grubu ikincisi ile eşleşecek. Yani İtalya'nın bu galibiyet ile birlikte muhtemel rakipleri Yunanistan, Japonya ve Fildişi Sahili. Bu 3 takımdan hangisi gelirse gelsin, İtalya için çok zor olmayacaktır. Dolayısıyla çeyrek finalde İtalya - Hollanda maçı izlememiz en büyük ihtimaller arasında. Bu maçın ise gerçek bir favorisi yok.

İtalya'da Sciglio sakatlanınca sol bekte Chiellini oynadı ve hem o gerçek pozisyonundan uzaklaştı hem de stoperde Paletta oynamak durumunda kaldı. Bir zamanlar savunma hattında Fabio Cannavaro - Alessandro Nesta ikilisinin yer aldığı İtalya için Barzagli - Paletta ikilisi çok zayıf. Sol bek problemi de çözülürse İtalya'nın çok zayıf olduğu bir mevkisi kalmayacak.

İki takım arasında oynanan maçlarda yine kazanan takım bir farkla kazanmış oldu ve yine çekişmeli bir maç oynandı.

İngiltere, bir sonraki maçta Uruguay'ı yenebilecek güçte olduğunu gösterdi. Bunu başarırsa gruptan 2. olarak çıkması muhtemel. 2. turda ise muhtemel rakibi Kolombiya olacak ve bu maçın da net bir favorisi yok.

İngiltere, bundan önceki 2 Dünya Kupası ve 2 Avrupa Şampiyonası'ndaki oyununu geliştirmiş durumda. İtalya maçını kaybetmeleri performanslarının göstergesi değil. Buna rağmen, sahaya Wayne Rooney, Sturridge, Welbeck ve Sterling ile başlamaları çok cesurcaydı.
5 NumPad: İngiltere - İtalya 2014 Dünya Kupası - D Grubu 2. Maç - 15.06.2014 / 01:00 Maç Öncesi: İspanya - Hollanda maçından sonra, turnuvadaki önemli maçlardan 2.si...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >