+ -

Pages

14 Haziran 2014 Cumartesi

Uruguay - Kosta Rika

2014 Dünya Kupası - D Grubu 1. Maç - 14.06.2014 / 22:00

Maç Öncesi:

Kısa süren turnuvalarda fikstürün önemi çok büyük. Uruguay'ın ilk maçına 3 puanla başlaması ve rakiplerinin olası bir beraberliği onlar için çok büyük bir anlam ifade ediyor ve bu durumun gerçekleşme ihtimali de bir hayli yüksek.

Uruguay, Dünya Kupası'nda oynadığı son 2 maçı da Almanya ve Hollanda'ya karşı 3-2 kaybetti. İki maçta da ilk yarılar 1-1 berabere tamamlandı ve yine ikisinde de ilk golü yiyen taraf oldular. Fifa'nın verdiği turnuvanın en eğlenceli takımı ödülü devam ediyor olsaydı 2010'da bu ödülü alan takım olurlardı.

Kosta Rika, Dünya Kupası'nda oynadığı son 4 maçta eskiden yeniye doğru sırasıyla 5 - 4 - 3- 2 gol yedi ve hepsinde mağlup oldu. Turnuvada, Avustralya ile birlikte grubu 0 puanla tamamlama ihtimali en yüksek olan takım.

Olası senaryolar:

Uruguay, Kosta Rika'yı yener ve İngiltere - İtalya maçı berabere biterse, 2. maçında İngiltere'yi de yenmesi durumunda gruptan çıkacak.

İngiltere - İtalya arasındaki maçı İtalya kazanırsa, 2. maçlar sonunda İtalya 6 puana ulaşıp liderliği ele alabilir ve son maçına psikolojik olarak çok üstün girer.

İngiltere - İtalya arasındaki maçı İngiltere kazanırsa, Uruguay için İngiltere maçı gruptaki kaderi anlamına geliyor.

Maç Sonrası:

Bu maçla birlikte kupanın ikinci büyük sürprizi gerçekleşmiş oldu. Hollanda maçı skor açısından, bu maç ise kazanan taraf açısından kupanın seyrini değiştirecek bir sürprize sahne oldu.

Ortasahanın ortasında oynayan Walter Gargano ve Arevalo Rios turnuva için çok yetersiz bir ikili. Luis Suarez de olmayınca takımı sürükleyecek olan bir oyuncu sahada yoktu. Diego Forlan'ın takımdaki etkisi ise eskisi kadar fazla değil. Böylece daha en başında, grubun en zayıf takımı Kosta Rika'ya yenilerek gruptan çıkma şanslarını çok düşürdüler.

Kosta Rika ise 2002'deki Çin maçından sonraki ilk galibiyetini elde etti.

Olası senaryolar:

Kosta Rika'nın İtalya ya da İngiltere'den 1 beraberlik elde etmesi grubu çok fazla karıştır.
Uruguay, eğer İtalya ve İngiltere maçı berabere bitmezse büyük ihtimalle elenecek.
İtalya, İngiltere'yi yenerse, Uruguay da ikinci maçında İngiltere'yi yenerek ancak yeniden iddialı konuma gelebilir.

5 NumPad: Uruguay - Kosta Rika 2014 Dünya Kupası - D Grubu 1. Maç - 14.06.2014 / 22:00 Maç Öncesi: Kısa süren turnuvalarda fikstürün önemi çok büyük. Uruguay'ın il...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >