+ -

Pages

14 Haziran 2014 Cumartesi

Kolombiya - Yunanistan

2014 Dünya Kupası - C Grubu 1. Maç - 14.06.2014 / 19:00

Maç Öncesi:

Kolombiya, tıpkı Belçika gibi yakın zamanda düzenlenen Dünya Kupaları'nda yer almadan son 3-4 yıl içerisinde güçlenerek 2014'e geldi. İlk kez katılan Bosna Hersek'i saymazsak, Kolombiya 32 takım içerisinde 2002, 2006 ve 2010 Dünya Kupaları'ndan hiçbirinde yer almayan tek takım. Kadroları iyi olmasına rağmen her iki takımın da performansının merak edilmesinin nedenlerinden biri de bu.

Yunanistan, eleme gruplarında yalnızca 12 gol atarak 25 puan elde etmeyi başardı. Bu, 2004'teki anlayışlarının aynen devam etmesi ve skor yansımasıdır. Yunanistan, 32 takım arasında Honduras ile birlikte Dünya Kupası'nda en az gol atan takım. Toplamda 2 gol attılar ve 6 maçta yalnızca Nijerya'ya gol atma başarısı gösterdiler. O maçı da 2-1 kazandılar ve bu da Dünya Kupası tarihindeki tek galibiyetleri.

C Grubu, kupanın en dengeli grubu. Kolombiya yine de bu grubun favorisi durumunda. Yunanistan'ın oyun yapısını düşündüğümüzde 2-0 ya da 2-1'lik bir Kolombiya galibiyeti beklenebilir. Bu grupta senaryo üretmek için ilk maçların tamamlanması gerekecek.

Maç Sonrası:

Yunanistan, kupadaki 7. maçında 6. kez bir maçta daha gol atamadı. Kolombiya uzatmalarda atarak skor tahminimi mahvetti. Maçın en önemli anı, durum 2-0'ken Theofanis Gekas'ın bomboş durumda vurduğu kafada topun direkten dönmesiydi.

34 yaşını geçmiş olan oyuncular genelde sezonda az maça çıkarlar, ya da oyundan erken alınırlar. Çoğunluğunun fiziksel özellikleri düşmüş ve mental özellikleri yükselmiş olur. Bu yaşlanmanın Mario Yepes'te ne zaman görüleceğini merak ediyorum. Bu sezon Atalanta'da 24 maçta forma giydi ve bu adam 38 yaşında.

Yunanistan'ın ihtiyacı olan şey ise genç bir Karagounis olacak. Angelos Basinas'tan sonra Karagounis liderlik etti ancak yeni bir alternatif yok şu an bu pozisyonda. Dolayısıyla ataklar yalnızca sağ kanattan Torosidis ve sağ kanattan Samaras ile gelişebiliyor.

Kolombiya için esas soru şu: İngiltere, Uruguay ve İtalya'dan herhangi birini eleyebilirler mi? Kolombiya'nın başarılı ya da başarısız sayılması tam da bu maça bağlı olacak.




5 NumPad: Kolombiya - Yunanistan 2014 Dünya Kupası - C Grubu 1. Maç - 14.06.2014 / 19:00 Maç Öncesi: Kolombiya, tıpkı Belçika gibi yakın zamanda düzenlenen Dünya Kupalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >